10 Gouden tips voor meer likes op Facebook

Je hebt de stap genomen om met je bedrijf op Facebook te gaan. Je kijkt naar de concurrent en ziet dat jouw doelgroep actief is op Facebook. Nu rest alleen nog de taak om veel fans te verzamelen voor jouw pagina… Hoe zorg je er voor dat mensen jouw pagina gaan liken? In dit artikel geef ik je 10 gouden tips voor een vliegende start!

Voordat we gaan beginnen met het vergaren van likes, wil ik je graag 1 ding meegeven. 5000 likes op jouw Facebookpagina komt interessant over maar heb je er ook iets aan? Op Facebook zie je tegenwoordig de ene na de andere deel, like en win actie voorbij komen. De fans die je hiermee binnensleept staan natuurlijk mooi op je pagina. Echter is de kans klein dat deze fans daadwerkelijk een product of dienst bij je af zullen nemen.

Een tip die wij meegeven aan klanten is dat je beter 50 echte fans kunt hebben dan 5000 fans die nooit meer naar jouw bedrijf omkijken. Staar je niet suf naar de statistieken op je Facebookpagina. Als je interessante content plaatst dan komen de likes uiteindelijk vanzelf, zonder te hoeven investeren in advertenties.

Tips over het plaatsen van goede content en het opzetten van een succesvolle bedrijfspagina ga ik later delen. Voor nu ga ik je voorzien van 10 gouden tips om de eerste fans binnen te slepen!

Tip 1: Nodig vrienden uit

Wanneer je pagina aangemaakt is, kun je beginnen met het uitnodigen van vrienden. Veel vrienden zullen de pagina liken omdat ze vertrouwd zijn met jouw naam of bedrijf. De eerste likes zijn binnen!

Tip 2: Vraag vrienden te helpen

Nadat je vrienden uitgenodigd hebt om je pagina te liken, kun je een bericht plaatsen met de vraag of ze jouw pagina willen delen op hun persoonlijke tijdlijn met een leuke tekst of foto. De kans is groot dat je ook hiermee een aantal nieuwe fans voor je pagina werft.

Tip 3: Bezoek community’s

Op Facebook zijn talloze groepen te vinden. Zoek groepen op waar jouw doelgroep actief is en ga de conversatie aan. Geef nuttige tips en probeer andere te helpen. Het is niet verstandig op de groepen vol te spammen met linkjes naar jouw pagina. De meeste beheerder zijn hier niet zo blij mee en is de kans groot dat je binnen no-time uit de groep geknikkerd wordt.

Tip 4: Like en reageer via jouw pagina

Als je een pagina hebt gevonden die interessant is voor jouw bedrijf, kun je deze pagina liken als jouw bedrijf. De desbetreffende pagina krijgt dan een melding met jouw bedrijfsnaam en weet zo dat je bestaat. Ook kun je met jouw bedrijfspagina reacties plaatsen onder artikel. Ook hier geldt de regel, probeer niet te spammen maar alleen nuttige informatie te delen als tips en advies.

Tip 5: Breng mensen op de hoogte

Naast het promoten van jouw bedrijf op internet, kun je ook reclame maken buiten de deur. Vertel klanten over jouw nieuwe Facebookpagina en vraag of ze de pagina willen liken. Dit is de perfecte doelgroep! Plak desnoods een stikker op de voordeur, je vervoersmiddel of leg flyers neer bij de kassa.

Tip 6: Informeer via je website

Heb je een website? Dan is het verstandig om een link te plaatsen naar jouw Facebookpagina. Ook is het mogelijk om een zogenaamde “Like-box” op je website te plaatsen. Bezoekers zien dan direct hoeveel mensen jouw pagina leuk vinden en of vrienden de pagina leuk vinden.

Tip 7: Plaats unieke content

Als het goed is heb je inmiddels al een aantal likes op je pagina. Het is nu de taak om unieke content te plaatsen! Wanneer jij de pagina vol stopt met links naar jouw producten of diensten, is de kans klein dat je veel interactie terug krijgt. Plaats je nuttige, grappige of vermakelijke berichten is de kans groot dat jouw fans gaan reageren. Vrienden van jouw fans zullen dit zien op hun tijdlijn en wellicht vinden ze jouw bericht goed genoeg om het te liken!

Tip 8: Likes maar geen fans

Het komt regelmatig voor dat je bericht geliked wordt door mensen die je pagina niet leuk vinden. Dit gebeurd voornamelijk bij gepromote berichten maar ook bij organische berichten. Zie je dat iemand een bericht heeft geliked maar nog geen fan is dan kun je diegene uitnodigen om je pagina leuk te vinden. Hij of zij krijgt dan een melding met de uitnodiging.

Tip 9: Zet een campagne op

Met een leuke wedstrijd of winactie kun je veel nieuwe fans binnen slepen. Zo kun je een gratis product of korting weggeven die relevant is voor jouw doelgroep. Houdt bij het organiseren van een campagne wel de richtlijnen van Facebook in de gaten. Wanneer je de regels overtreedt is het mogelijk dat je pagina verwijdert wordt en dat zou zonde zijn voor alle tijd en energie die je erin hebt gestoken.

Tip 10: Adverteren op Facebook

Een goede Facebookadvertentie kan veel likes opleveren. Echter zijn er ook veel bedrijven die hiermee de mist in gaan. Wanneer je gaat adverteren op Facebook is het verstandig om vooraf na te denken over de juiste strategie.

Hopelijk heb je na dit artikel voldoende inspiratie opgedaan om aan de slag te gaan met jouw Facebook pagina. In de toekomst zullen wij meer tips m.b.t. Facebook delen via ons Blog. Heb je vragen of heb je zelf tips die in dit rijtje thuis horen? Laat het dan gerust weten via een reactie.

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *