https-veilig

Overstappen van HTTP naar HTTPS

Steeds meer websites maken gebruik van HTTPS in plaats van HTTP. Waar het voorheen alleen belangrijk was voor website waar gevoelige informatie uitgewisseld werd, hecht Google nu waarde aan het gebruik van HTTPS. Dit kan de ranking in de zoekresultaten flink beïnvloeden.

Wat is HTTPS?

HTTPS staat voor “Hypertext Transfer Protocol Secure”. Wanneer er HTTPS gebruikt wordt in een website URL, geeft dit aan dat de website beveiligd is met een SSL certificaat. HTTPS maakt gebruik van TLS (encryptie protocol) waardoor het internetverkeer versleuteld is tussen de website en de gebruiker. Hiermee wordt de verzonden data onleesbaar voor derden.

Een website die beveiligd is met een SSL certificaat, herken je aan het (groene) slotje in de browser.

Moet ik overstappen naar HTTPS?

Voor webwinkels is het gebruik van HTTPS wettelijk verplicht. Ook voor websites waar gevoelige informatie wordt uitgewisseld, is het gebruik van HTTPS aan te raden. Sinds kort hecht Google waarde aan websites met een SSL certificaat, waardoor je website een hogere ranking krijgt. Daarnaast krijgt je website een betrouwbare uitstraling voor bezoekers, wat uiteindelijk zal leiden tot meer conversie.

Google gaat websites steeds meer dwingen om over te stappen naar HTTPS. Zo gaan ze vanaf oktober 2017 formulieren die op een HTTP omgeving staan, weergeven als onveilig! De kans dat potentiële klanten dan nog een formulier invullen wordt steeds kleiner…

Hoe stap je over naar HTTPS?

Je kunt een SSL certificaat aanvragen bij je hosting provider. De kosten hiervan liggen tussen de €20,- en €100,- (afhankelijk van het soort certificaat). Vervolgens dient het SSL certificaat geïnstalleerd te worden op de webserver. Tot slot zul je een aantal kleine aanpassingen moeten doen op je website.

Sommige links of tools kunnen problemen veroorzaken. Maak je gebruik van Google Analytics of Google Search Console? Vergeet hier dan niet de URL aan te passen!

Heb je vragen over het overstappen van HTTP naar HTTPS? Laat het gerust weten via een reactie of neem contact met ons op.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *