6 Tips om te Gronden of Aarden: Stevig in je Schoenen

6 tips om te gronden - Wesley Vaders
Reacties 0 0

Ken je dat gevoel? Dat je overal bent, behalve "hier op aarde"?

Zit je vaak in je hoofd, voel je je zweverig, en heb je moeite met focussen? Dan is de kans groot dat je niet goed gegrond bent! Dit artikel zal je helpen gronden.

In mijn praktijk ontvang ik continu cliënten met dit probleem. Dat is niet gek, in deze tijd waarin we razendsnel ontwikkelen is het soms lastig om je voeten stevig op de aarde te houden. Jezelf goed gronden, oftewel ‘aarden’, is essentieel voor iedereen die zijn balans wil bewaren tussen de 3D fysieke en 5D energetische wereld.

Ben jij goed gegrond?

Wanneer je niet goed gegrond bent, merk je onder andere dat je snel afgeleid bent, moeite hebt met concentreren, of je overweldigd voelt door je omgeving. Zelf heb ik er jaren last van gehad. Ik had geen idee dat mijn energetische verbinding met de aarde wat versterking kon gebruiken, of eigenlijk volledig zoek was. Zonder stevige gronding kun je ook het gevoel hebben dat je emoties en energie niet van jezelf zijn. Je vangt namelijk energie op van je omgeving, wat kan leiden tot vermoeidheid en stress.

Nadat ik cliënten in mijn praktijk weer met beide benen op de grond heb gekregen, geef ik ze tips mee om ook in de toekomst beter gegrond te blijven. Deze zijn vrij eenvoudig en hoeven niet veel tijd te kosten. Hier zijn een aantal van mijn favorieten:

1. Bewust ademen

In het verleden raakte ik al in paniek wanneer ik enkel aan mijn ademhaling dacht! Wonderbaarlijk dat in deze angst voor ademen, mijn grootste kracht zat. Je kunt de volgende simpele ademhalingsoefening doen in slechts een paar minuten.

Oefening bewust ademen

Ga voor jou op een aangename manier zitten met beide benen op de grond, het liefst zonder schoenen. Begin met een aantal keer diep in- en uitademen. Visualiseer hoe je adem vanuit je wortelchakra (bij je stuitje) naar beneden, diep de aarde in stroomt. Om je nog beter te aarden, visualiseer je dat er vanuit beide voeten, dikke wortels de aarde in schieten. Je voelt vanzelf wanneer je voldoende geaard bent.

Deze oefening helpt je, om je energie beter te centreren en goed te aarden. Mocht je het lastig vinden, vraag dan gewoon vriendelijk en liefdevol aan moeder natuur of ze je wilt helpen. Dat doet ze namelijk met liefde…

2. Wandelen in de natuur

Maak een wandeling in het bos, park, of langs het strand. Het directe contact met de aarde helpt je om natuurlijke energie op te nemen en overtollige energie los te laten. Loop, indien mogelijk, met blote voeten. Dit staat ook bekend als ‘earthing’ en zorgt voor een directe energetische uitwisseling met de aarde.

3. Gronding met water

Koud douchen gaat je helpen! Dat heeft naast gronden nog veel meer voordelen maar eerlijk gezegd, niet mijn favoriete activiteit. Zelf ga ik liever voor een warm bad met epsomzout of zeezout. Maar ook een eenvoudige douchebeurt helpt je om te gronden. Water is een krachtige geleider voor energetische reiniging en gronding.

4. Luister naar helende muziekfrequenties

Luister naar muziek die je chakra’s heelt en reinigt. Voor elk chakra zijn er diverse frequenties beschikbaar. Meestal pak ik alle 7 chakra’s in een half uurtje maar je kunt het zo gek maken als je wilt. Ik adviseer je om dit thuis te doen, in bad of in bed bijvoorbeeld. Tijdens het auto rijden zou ik het luisteren afraden, persoonlijk val ik regelmatig in slaap.

5. Eet voeding uit de grond

Wanneer ik merk dat ik niet goed gegrond ben, is eten het eerste wat ik doe wanneer ik dat nog niet gedaan heb. Voedingsmiddelen zoals wortelgroenten, noten, en volle granen zijn perfect voor gronding. Ze brengen je dichter bij de aarde en voorzien je lichaam van stabiele energie.

6. Maak gebruik van edelstenen en kristallen

Zelf ga ik de deur niet uit zonder… Ondanks dat ik mijn “knuffelstenen” per dag intuïtief selecteer, zit er altijd een steen bij voor mijn gronding. Houd kristallen zoals zwarte toermalijn, hematiet, of rookkwarts bij je. Deze stenen staan bekend om hun aardende eigenschappen en kunnen helpen je energieveld te stabiliseren.

Meer manieren om te gronden

Deze 6 manieren om te gronden gebruik ik zelf regelmatig en zijn eenvoudig uit te voeren. Uiteraard zijn er meer manieren om aan je gronding te werken. Zo kun je gebruik maken van essentiële oliën zoals cederhout, sandelhout, of patchouli in een diffuser of als huidolie. Deze geuren helpen bij het bevorderen van een gevoel van verbondenheid met de aarde.

Yoga of Tai Chi beoefenen werkt goed, al doe ik het zelf te weinig. Deze praktijken brengen niet alleen je lichaam in balans, maar versterken ook je energetische verbinding met de aarde door bewuste beweging en ademhaling.

Ook zijn er talloze geleide meditaties te vinden op internet om je te helpen met gronden. Wanneer je het lastig vindt om te visualiseren, kunnen geleide meditaties je helpen. 

Gronden is essentieel voor het behouden van een gezonde balans tussen je fysieke lichaam en je energiesysteem. Door regelmatig tijd te nemen voor deze grondingsoefeningen, zul je merken dat je meer aanwezig, gefocust en in harmonie bent met jezelf en de wereld om je heen.

Herinner jezelf eraan dat, hoe hoog je ook vliegt, je wortels altijd diep in de voedzame aarde liggen!

Zullen we verbinden?

Ondanks dat we al verbonden zijn en alles één is, lijkt het me leuk om in contact te blijven in deze 3D Matrix!

Op mijn Facebook en Instagram deel ik meer spirituele content, soms met een knipoog en soms bloedserieus... Zie ik je daar? Namasté....

Delen

Geef een reactie