Van 3D naar 5D: De transformatie naar een nieuwe Aarde

Reacties One Comment 0

In mijn verhalen heb ik het vaak over de transformatie naar de 5e Dimensie. Maar waar gaat het eigenlijk over? Midden in onze evolutie als mensheid maken we plaats voor een shift, een transformatie, van 3D naar 5D. We laten het bewustzijn dat wordt aangedreven door angst en macht (3D) achter ons en omarmen een bewustzijn van liefde, waarheid, en verbinding (5D). Deze overgang begint in de kern met jouw eigen transformatie.

Getransformeerde individuen vormen de kritische massa die essentieel is voor de collectieve transformatie. Dit verklaart waarom er juist in deze tijd zoveel lichtwerkers zijn geïncarneerd.

Verhoog je trilling

Trilling verhoging betekent simpelweg het opkrikken van onze trillingsfrequentie. Hoe? Door dagelijkse praktijken zoals meditatie, het helen van trauma’s, energiewerk, bewuste ademhaling, yoga, gezondere levensstijl, en bewustwording. Het draait om het loslaten van angst en het omarmen van vertrouwen. Onthoud: waar je aandacht aan geeft, groeit…

Transformatie van de mensheid

In deze tijd van transformatie speelt de lichtwerker een cruciale rol. Het duister doet er alles aan om ons in een lage trilling te houden. Denk aan de Corona-pandemie, aanhoudende oorlogen en bewuste verdeeldheid. Ze willen de controle behouden en mensen angstig houden om zo de trilling van de mensheid laag te houden (3D). Gelukkig is hun grip niet houdbaar; het licht heeft namelijk al gewonnen.

De verschuiving kan op elk moment plaatsvinden, misschien binnen nu en 100 jaar, afhankelijk van de hoeveelheid licht die wij op het duister laten schijnen. Helaas moet er nog veel duister verdwijnen, en daarom gebeurt er momenteel zoveel in de wereld. De echte schok moet nog komen, waarna het collectieve bewustzijn zijn verschuiving zal doormaken.

Het Aquarius tijdperk en profetieën

Deze transformatie naar de 5e Dimensie wordt astrologisch ondersteund door het intreden van het Aquariustijdperk. Astrologen zien deze overgang als een tijd van vernieuwing, waarin gemeenschapszin, gelijkheid en spirituele groei centraal staan.  

Daarnaast vinden we in profetieën uit diverse tradities een consistente boodschap van een naderend nieuw tijdperk. Honderden tradities wereldwijd hebben gesproken over een tijd van verandering en transformatie, waarin de mensheid evolueert naar een hoger bewustzijnsniveau. 

De snelheid van de shift

De transformatie van de mensheid wordt belemmerd door collectieve trauma’s, zoals oorlogen, onderdrukking van oorspronkelijke volkeren en overheersing door de elite en overheden. Het is van essentieel belang dat we onze ogen hier niet voor sluiten, maar juist bewustzijn creëren op het duister.

Bewustzijn transformeert, zowel individueel als collectief, door waar we onze aandacht op richten. Het is vanzelfsprekend dat dit bewustzijn gedreven moet zijn door liefde, waarheid en compassie. Niet door strijd, boosheid en angst.

Hier ligt het verschil tussen complotdenkers die vanuit angst strijden en spirituele denkers die vanuit liefde bewustzijn creëren op het duister. Het is cruciaal om de waarheid vanuit wijsheid en liefdevol onder de aandacht van de mensheid te brengen.

Van 3D naar 5D, een nieuwe aarde

Uitdaging voor lichtwerkers

Elke lichtwerker staat voor de uitdaging om voortdurend aan zichzelf te werken, de focus op 5D te behouden en tegelijkertijd het licht te laten schijnen waar onwetendheid en lijden heersen.

De transformatie is te vergelijken met een verhuizing. We richten ons op ons nieuwe 5D huis, terwijl we ons oude 3D huis opruimen, netjes achterlaten en klaarmaken voor vertrek. Er is een moment waarop we twee woningen hebben, totdat we de overgang kunnen maken.

Op dit moment bevinden we ons in deze fase. We verhuizen naar ons nieuwe 5D huis, maar in ons oude 3D huis zijn er nog lijken in de kast, ratten in de kelder en spoken op zolder. We kunnen niet vertrekken zonder hier aandacht aan te besteden.

Dus, geliefde lichtwerker, richt je op het vuur van 5D, maar vergeet niet de 3D trilling te verlichten. Alleen dan kunnen we opstijgen naar een nieuwe aarde.

En onthoud: waar gaan spoken het liefst naartoe? Naar het licht! 😉

Zullen we verbinden?

Ondanks dat we al verbonden zijn en alles één is, lijkt het me leuk om in contact te blijven in deze 3D Matrix!

Op mijn Facebook en Instagram deel ik meer spirituele content, soms met een knipoog en soms bloedserieus... Zie ik je daar? Namasté....

Delen

Comment (1)

  • 6 Tips om te Gronden, Stevig in je schoenen! - Wesley Vaders

    […] In mijn praktijk ontvang ik continu cliënten met dit probleem. Dat is niet gek, in deze tijd waarin we razendsnel ontwikkelen is het soms lastig om je voeten stevig op de aarde te houden. Jezelf goed gronden, oftewel ‘aarden’, is essentieel voor iedereen die zijn balans wil bewaren tussen de 3D fysieke en 5D energetische wereld. […]

    13 maart 2024 at 12:19 pm

Geef een reactie